Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η θλιβερή Αριστερά των παρελάσεων



Πέρασε και η φετινή επέτειος εορτασμού του ΟΧΙ και θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια, με αφορμή τα τεκταινόμενα στην παρέλαση και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Αυτή τη φορά η αστυνόμευση ήταν πολύ αυστηρότερη από την αντίστοιχη παρέλαση της περσινής 28ης Οκτωβρίου, αλλά και της 25ης Μαρτίου (θύμιζε κάτι από αστυνόμευση σε αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού) και απέτρεψε να συμβεί το οτιδήποτε. Αυτήν την αστυνομοκρατούμενη, βουβή (λόγω έλλειψης χρημάτων) παρέλαση, επέλεξε η Αριστερά για να εξασκηθεί για άλλη μια φορά στην επαναστατική γυμναστική...
Αφού ξεπέρασαν τα συμπλέγματα που είχαν για τις παρελάσεις (χρόνια τώρα τις κατηγορούν ως φασιστικά κατάλοιπα), το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και μέλη αριστερών οργανώσεων (αυτοαποκαλούμενοι ως «αντεθνικιστές», «αντιφασίστες», αντι…..), προσπάθησαν να συμμετάσχουν σ’ αυτές, στην αρχή προσπαθώντας να τις διακόψουν και να παρεισφρήσουν στους παρελαύνοντες και όταν δεν τα κατάφεραν, πάλεψαν μέχρις εσχάτων για την πρωτοκαθεδρία στην πορεία που ακολούθησε την παρέλαση.
Αφού δεν έχουν μάθει ότι ποτέ ένα αντίγραφο δεν είναι ίδιο με το πρωτότυπο, προσπάθησαν ατυχώς να αντιγράψουν τα γεγονότα της περσινής παρέλασης. Δεν σκέφτηκαν όμως ότι πέρυσι, ο κόσμος ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ, θέλησε να διαδηλώσει απέναντι στην ενδοτική κυβέρνηση και χωρίς καθοδηγητές, με ελληνικές σημαίες στα χέρια και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ να πραγματοποιηθεί η παρέλαση, κίνηση που ήταν το κομβικό σημείο ώστε να μην εκφυλιστούν οι αντιδράσεις και αμαυρωθεί η ημέρα μνήμης.
            Αντί όμως των περσινών, ακομμάτιστων αντιδράσεων, είδαμε κάτι διαφορετικό και συγκεκριμένα ένα κακέκτυπο. Είδαμε τους «συνήθεις υπόπτους» εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, να διακόψουν τις παρελάσεις, αφού δεν μπόρεσαν να τις καταργήσουν ακόμα και να αποδοκιμάζονται έντονα σε πολλές περιπτώσεις, από τον απλό κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει την παρέλαση και να τιμήσει την ημέρα (οι συριζαίοι βέβαια μπορεί να έβλεπαν χρυσαυγίτες στο ανώνυμο πλήθος). Επίσης, είδαμε να επανέρχεται στην ιστοσελίδα της Αυγής και να αναπαράγεται ευρέως τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, το  εμετικό άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη (μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης), δημοσιευμένο το 2009,  για την 28η Οκτωβρίου. Το άρθρο, ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας έλεγε ότι οι Έλληνες δεν ήθελαν να πολεμήσουν και επειδή η Ελλάδα είχε φασιστικό καθεστώς, δεν έπρεπε να πολεμήσει το 1940, αφού «η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα», ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο»!!!
Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος ζήτησε να διαγραφεί ο Θεοδωρίδης από το ΣΥΡΙΖΑ. Άμεση όμως ήταν η αντίδραση από την «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση» (συνιστώσα; οργάνωση; απόκομμα;) που ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι επειδή ο κος Κουρουμπλής είναι καινούριος στο κόμμα, δεν ξέρει ότι δεν υπάρχουν διαγραφές στο ΣΥΡΙΖΑ για μέλη που διατυπώνουν ελεύθερα τις απόψεις τους!
Θα σταθούμε όμως περισσότερο στο ΚΚΕ, γιατί για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την εθνοαποδομητική ιδεολογία του, μπορούμε να χαλάσουμε τόνους μελάνι. Έτσι περνώντας στο ΚΚΕ, ακούσαμε τους «συντρόφους» (στην πόλη μας σίγουρα), να φωνάζουν το τραγικό «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» και να μοιράζουν σημαιάκια με το σφυροδρέπανο, εντείνοντας το ήδη τεταμένο εμφυλιοπολεμικό κλίμα που συντηρούν τεχνηέντως κάποιοι εδώ και καιρό, χωρίς αυτήν την φορά να έχουν απέναντί τους χρυσαυγίτες, αλλά συριζαίους.
Αν αυτήν την παρουσία του ΚΚΕ τη συνδυάσουμε με 1) την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος για την ημέρα, η οποία ανέφερε στην αρχή: «Το ΟΧΙ του λαού το 1940 στο φασισμό και στο ναζισμό, η μαζική ηρωική και ένοπλη πάλη του με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ με τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ…», 2) δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για «αριστερή» στροφή του κόμματος με στόχευση πλέον στη «Λαϊκή Εξουσία» και όχι στο «Λαϊκό Μέτωπο» που ήταν η ταυτότητα του κόμματος (με βάση τα συνέδρια από το 1996), εξάγουμε το συμπέρασμα πως οι αγκυλώσεις, η απομόνωση και η εσωστρέφεια του κόμματος που κατάφερε, γιατί στην εποχή του μνημονίου περί κατορθώματος πρόκειται, να οδηγηθεί στο 4,5% (ποσοστό που αποτελεί τεράστια αποτυχία για το μακροβιότερο κόμμα στην Ελλάδα), είναι εδώ. Δυστυχώς η πρόσφατη επανασταλινοποίηση του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά. Τα κάδρα του Στάλιν που «κοσμούν» τα γραφεία του κόμματος, παραμένουν για να μας θυμίζουν τι σήμαινε ο ερυθρός ολοκληρωτισμός, που για εμάς δεν διαφέρει σε αποτέλεσμα από τον μισητό ναζισμό.
Αφού είδαμε παραπάνω, πως ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς θυμίζει θλιβερά απομεινάρια μιας άλλης εποχής που έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε την έλλειψη της πολιτικής έκφρασης, ενός άλλου, υγιούς κομματιού της Αριστεράς, τη λεγόμενη «πατριωτική», η οποία μαζί με το υγιές κομμάτι της λαϊκής Δεξιάς, καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο, όσον αφορά την οργάνωση της αντίστασης του λαού μακριά από κομματικούς κηδεμόνες και τη λευτεριά της πατρίδας, από τη νέα κατοχή. Για μια ακόμα φορά θα πούμε ότι το μήνυμα για Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
            Πάντα λεύτεροι αδέρφια!!!

ΠΑΤΡΑ, 29/10/2012

Π.Δ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Είναι θεμιτό να είσαι εμπαθής, αλλά όχι και άδικος.

    Πράγματι, υπάρχουν και στην αριστερά άνθρωποι που επισημαίνουν πως οι μαθητικές παρελάσεις ξεκίνησαν επί δικτατορίας Μεταξά, ενώ άλλοι επισημαίνουν το υπαρκτό- όπως και να’χει- οικονομικό κόστος των στρατιωτικών παρελάσεων. Αν δε, ξέρεις και από στρατό, ξέρεις τι «σκότωμα» είναι για τους στρατιωτικούς.
    Συνεπώς, δεν είναι «το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ» κλπ, αλλά κάποια μέλη τους που ζητάνε αυτά, όπως και από ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους που δεν καπηλεύονται την αγάπη προς την πατρίδα.
    Έπειτα, αν και είναι σωστό ότι «ένα αντίγραφο δεν είναι ίδιο με το πρωτότυπο», έχεις λάθος στο ότι πορείες δεν γίνονταν στις παρελάσεις και σε προγενέστερες από την περσινή. Θα σου θυμίσω τις προ αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης παρελάσεις, ώστε αυτή να αναγνωριστεί. Έπειτα, θα σου θυμίσω τις φασαρίες καποιων για το θέμα των αλλοδαπών σημαιοφόρων, ενώ τέλος, θα σε παραπέμψω σε φύλλα εφημερίδων προ του 2011 για να δεις ότι πάλι γίνονταν πορείες. Τέλος, να σε ενημερώσω ότι υπήρχαν και οργανώσεις στις περσινές παρελάσεις, αν και πράγματι με ελληνικές σημαίες. Κι εγώ ανήκω σε αριστερή οργάνωση, και θυμάμαι πέρσι ένα άτομο με όχι νορμάλ εμφάνιση- είχε ξυρίσει το κεφάλι του και είχε σχηματίσει μια ελληνική σημαία (φαντάζομαι δεν θα προσλάμβανες τέτοιο άτομο στη δουλειά σου, όχι λόγω σημαίας, αλλά λόγω και μόνο του ότι κάνει σχήματα στο κεφάλι του)- που μετά φώναζε «χρυσή αυγή παιδιά, για να ξεβρωμίσει ο τόπος».
    Επιπροσθέτως, θα ήθελα να σου επισημάνω πως δεν «επανήλθε στην ιστοσελίδα της Αυγής». Η «Αυγή» δίπλα έχει όπως πολλές ιστοσελίδες έναν πίνακα που αυτομάτως βάζει τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις. Δεν επανήλθε λοιπόν συνειδητά από την Αυγή.Εκτός κι αν πιστεύεις πως έχει ρομποτάκι- όπως η Χ.Α- για το youtube για να φαίνονται τα βίντεό της πιο δημοφιλή.
    Για να μη νιώσεις ότι ξεφεύγω, το άρθρο Θεοδωρίδη είναι υπερβολικό, καθώς απολυτοποιεί τα υπαρκτά φαινόμενα λιποταξιών ή κοπάνων (αν έχεις πάει στρατό θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό συμβαίνει και εν καιρώ ειρήνης), όπως και απολυτοποιεί το τεχνικό σκέλος της μάχης (μορφολογία εδάφους), με αναπότρεπτο όμως αποτέλεσμα να μειώνει τη θέληση των ελλήνων μαχητών και το δίκαιο του αγώνα. Εν τέλει, δεν έχει δίκιο και όποια κι αν είναι τα κίνητρά του (να «τσιγκλίσει» τους καπηλευτές του αγώνα) δεν πέτυχαν το στόχο τους.
    Περιμένω, όμως, σχόλιό σου για το Γραφείο Τύπου της ΝΔ που είχε σβήσει με φώτοσοπ την ημερομηνία του άρθρου του Θεοδωρίδη.
    Ακόμα, δεν «αναπαρήχθη ευρέως» το άρθρο του. Συγκεκριμένης –και εχθρικής προς το ΣΥΡΙΖΑ- ιδεολογίας ιστολόγια αναδημοσίευαν (ή απλώς έβριζαν, χωρίς να αναδημοσιεύουν) το άρθρο του Θεοδωρίδη, παρουσιάζοντάς τον, άλλωστε, ως «στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ Αμπελοκήπων», ασχέτως αν αυτό δεν ισχύει.
    Τα όσα, δε, λες για το ΚΚΕ δεν στέκουν, ακριβώς γιατί το ΚΚΕ δεν φωνάζει ποτέ το σύνθημα «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς» (μόνο αναρχικοί το φωνάζουν, ασχέτως αν βρίζουν και το «σταλινισμό»), αφ’ετέρου το ΚΚΕ δεν εμφανίστηκε αυτόνομα και πολιτικά, αλλά συνδικαλιστικά, με σημαίες και φυλλάδια ΠΑΜΕ, σε όλη την Ελλάδα.
    Τέλος, ασχέτως της άποψής σου για το Στάλιν, ήταν επί Στάλιν που εισήχθησαν τα συνθήματα για «Λαϊκό Μέτωπο». Συνεπώς, το ΚΚΕ, αν και αποκατέστησε το Στάλιν (κάδρα του οποίου, δεν κοσμούν κανένα γραφείο του, εσύ σε ποιο έχεις πάει;), εφαρμόζει μια πολιτική αντίθετη με του Στάλιν.
    Όσο για την εξίσωση «ερυθρού ολοκληρωτισμού» με το ναζισμό είναι απλώς ανιστόρητη και, αφού ο «ερυθρός ολοκληρωτισμός» δεν μπορεί να στιγματιστεί,γιατί απάντησε στα βασικά προβλήματα ακόμα και του σημερινού ανθρώπου, βελτιώνεις το ίματζ του ναζισμού. Θεμιτό, αλλά μάταιο.
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή